Costinesti - Statiunea Tineretului

Statiunea Costinesti este amenajata in prelungirea satului cu acelasi nume, la aproximativ 30 de kilometri de municipiul Constanta.


Istoria statiunii Costinesti

Istoria asezarii Costinesti incepe la sfarsitul secolului al XIX-lea, atunci cand generalul Emil Costinescu colonizeaza cu populatie germana mosia pe care o detine in zona, aproape de malul marii. Noii locuitori ridica pe pamantul de la malul marii 48 de gospodarii, acest lucru marcand inceputul satului Costinesti.

In anul 1949, odata cu amenajarea unei tabere pentru elevi in zona lacului Costinesti, se pun bazele statiunii.


Plaja statiunii Costinesti are o lungime de 1 kilometru, iar latimea sa difera de-a lungul acesteia, in zona Obeliscului find mai lata.


In sezonul estival, plaja din Costinesti este gazda unor emisiuni televizate si sediul multor radiouri din tara, fapt care atrage si mai multi turisti in comparatie cu alte statiuni de la malul marii.


Statiunea abunda de unitati de cazare; de la camere oferite spre inchiriere de catre proprietari si pana la hoteluri de 5 stele, fapt care o face accesibila pentru toti turistii.


In apropierea plajei si in centrul statiunii se gasesc numeroase resturante, terase si fast-fooduri unde turistii pot alege sa serveasca masa sau sa se relaxeze seara dupa o zi de plaja.

Costinesti - statiunea care noaptea prinde viata


Distractia este cuvantul care defineste statiunea Costinesti. Daca in timpul zilei plaja din Costinesti este foarte aglomerata, odata cu lasarea serii distractia se muta in restaurante si cluburi unde turistii petrec pana dimineata.



Costinestiul este renumit pentru discotecile sale care se intrec in a invita cei mai renumiti artisti ai momentului. Dintre ele le amintim pe cele care seara de seara organizeaza evenimente incendiare si  atrag mii de turisti dornici de distractie: Ring, Tineretului, Midnight si Panoramic Club.

Pentru cei care prefera alt gen de distractie, alternativa este Teatrul de Vara din statiune, care ofera spectacole de muzica usoara si populara.


In timpul zilei turistii pot inchiria diverse ambarcatiuni destinate sportului nautic, pot face o plimbare cu vaporasul sau pur si simplu o plimbare pe faleza.


 Nici amatorii de scufundari nu au fost uitati, ei pot explora lumea subacvatica in zona Epavei, inchiriind echipamente speciale din centrele specializate.


Daca doriti sa petreceti un sejur de neuitat pe litoralul romanesc va recomandam statiunea Costinesti si va garantam ca o sa ramanesti cu amintiri frumoase care va vor face sa reveniti.


Deschis turiștilor fără taxă de vizitare.

Comentarii