Cheile Posegii



Cheile Posegii alcătuiesc o arie protejată de interes național situată în partea de nord a județului Alba, pe teritoriul comunei Poșaga, între satele Poșaga de Jos și Poșaga de Sus.



Rezervatie naturala complexa, având ca suport ansamblul geomorfologic pitoresc cu formele caracteristice reliefului calcaros: abrupturi, creste, turnuri si ogase prapastioase; totodata contine si unele specii de plante rare.



In drumul ce serpuieste spre inima Muntilor Apuseni se dezvaluie un peisaj spectaculos: o vale marginita de stanci abrupte, cu creste si turnuri.



Cheile Posegii, un loc de un farmec salbatic, unde cresc si specii de plante unice in lume.




Dupa ce ai admirat cheile, drumul te duce la vale, spre Posaga, localitatea in care se afla manastirea, considerata a fi o mica bijuterie de arhitectura si sculptura in lemn si piatra.



Schitul Izvorul Posaga se afla la intrarea in chei. Puteti admira imensa poarta din lemn a manastirii, foarte frumos sculptata. Gardul din piatra care imprejmuieste schitul, gazduieste diferite chipuri ale unor domnitori si personaje istorice.



De hramul manastirii, Santamarie Mare, aici se aduna mii de credinciosi de la poalele Apusenilor si nu numai pentru a se inchina in acest loc binecuvantat. Si tot aici, calugarii iti pot arata cararea spre izbucul manastirii ale carui ape au calitati tamaduitoare.

Deschis turiștilor fara taxă de vizitare.

Comentarii