Muzeul de Etno – Arheologie din Iclod, mandria comunei


Muzeul de Etno – Arheologie este de departe simbolul comunei Iclod, o comuna foarte frumoasa aflata destul de aproape de capitata Transilvaniei ( Cluj – Napoca ). Obiectivul de Etno – Arheologie din Iclod a luat fiinta datorita Prof. Aurel Bulbuc. Din fericire profesorul a fost sprijinit si de  mai multe personalitati din partea Muzeului National de Istorie a Transilvaniei.

Muzeul de Etno – Arheologie din Iclod – importanta


Muzeul de Etno – Arheologie din Iclod este sprijinit financiar aproape in totalitate de catre Primaria comunei Iclod. Aici este un exemplu bun de urmat pentru celelalte institutii de pe raza judetului Cluj, care au in patrimoniu asemenea obiective turistice si culturale deosebit de importante. Muzeul de Etno – Arheologie din Iclod este situat intr-un conac care apartine unui renumit profesor si anume: Prof. Dr. Petre Porutiu. Muzeul de Etno – Arheologie din Iclod este cea mai importanta institutie de cultura care se afla in comuna Iclod.

Ce putem vedea la Muzeul de Etno – Arheologie din Iclod


Muzeul de Etno – Arheologie din Iclod poate fi considerat un veritabil schit arheologic. Aici sunt expuse cele mai multe obiecte istorice descoperite pe teritoriul comunei Iclod. Unele dintre aceste obiecte sunt deosebit de importante, pentru ca dateaza inca din perioada preistoriei in Transilvania. Muzeul de Etno – Arheologie din Iclod gazduieste si o vasta expozitie de etnografie, ceea ce face ca muzeul sa fie mult mai atractiv pentru turisti.


In cadrul acestui obiectiv deosebit de important se organizeaza foarte des diferite evenimente  cu tenta arheologica, istorica sau etnografica. Superbul obiectiv turistic din comuna Iclod este un adevarat muzeu cultural istoric ce poate concura  cu mai marile muzee din restul tarii.

Citeste mai departe aici.

Comentarii