Cascada Pisoaia



Cascada Pisoaia este situata in judetul Alba, comuna Vidra, sat Nemesti, Muntii Apuseni.



Splendida cadere de apa se afla in partea dreapta a soselei, la aproximativ 500 m de sosea. Cascada Pisoaia impresioneaza mai ales prin inaltimea sa, de aproximativ 18 m, cu un front de despletire a firului apei de 25 m pe abruptul stancos pe care se scurge.



Formatiunile calcaroase de tip travertinic depuse in timp maresc spectaculozitatea zonei. Aria protejata are o suprafata de 2.5 ha.


Rezervatia peisagistica Cascada Pisoaia se afla pe un prag stancos de calcare cristaline , incadrata intr-o padure de fag si arbori izolati de rasinoase.
 

Apele din zona fiind bogate in calcar acopera totul cu depuneri si dau nastere la numeroase formatiuni calcaroase, unele chiar spectaculoase.



Din aceste formatiuni calcaroase localnicii confectioneaza cruci care pot fi vazute langa biserici sau taie caramizi cu ajutorul carora isi împrejmuiesc casele.


Cum ajungi la Cascada Pisoaia



Plecand din Arieseni, urmati DN 75 inspre Campeni pana la Barajul de la Mihoiesti. De aici urmati drumul asfaltat ce duce in Comuna Avram Iancu circa 20 de kilometrii pana in Comuna Vidra, satul Nemesti. Dupa o plimbare de 500 m ajungeti la cascada. Este un traseu usor ce poate fi facut pe tot timpul anului, fiecare anotimp dand cascadei un farmec aparte.  


Deschis turistilor fara taxa de vizitare.

Comentarii