Manastirea Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul


Manastirea Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul este situata in localitatea Baisoara. Hramul de la Manastirea Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul este in fiecare an in data de 20 iulie. Manastirea Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul este un loc cu totul special pentru toti cei de acolo dar si pentru vizitatorii care ii trec pragul. Staretul manastirii este Ierom Iacob Rus.

Istoria si povestea de la Manastirea Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul


Primele semne ca aceasta manastire s-ar fi vrut ridicata apar inca din anul 1990. Cu toate acestea lucrul la acest lacas de cult a inceput abia in anul 1992. In anul 1994 s-a stabilit definitiv locul in care Manastirea Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul va fi. Un an mai tarziu, cu ajutorul credinciosilor a luat fiinta o biserica provizorie din lemn si 2 chilii. In anul 1996 a venit timpul unei adaugari a unei anexe gospodaresti si a curentului electric.


In prezent Manastirea Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul este alimentata cu energie electrica cu ajutorul unor panouri solare. Chiar daca nu este un lacas extrem de vechi, este unul foarte important. Astfel, pe la Manastirea Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul au slujit cateva fete bisericeti foarte cunoscute si extrem de apreciate.

De ce sa faci o vizita pana la Manastirea Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul

O vizita la manastire este bine – venita oricand si pentru oricine. Manastirea este un loc linistit unde te poti reculege, unde te poti regasi si unde iti poti gasi pacea sufleteasca si trupeasca. O vizita la Manastirea Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul are darul de a ne incarca cu energie, de a ne aduce mult mai aproape de cele Sfinte si de a ne imbunatatii cunostintele despre religia Ortodoxa.

Citeste mai departe aici.

Comentarii