Farmecul de la Statiunea Baisoara

Baisoara este statiunea perfecta de langa orasul Cluj – Napoca. In fiecare an, la Baisoara se aduna mii de turisti si localnici dornici de distractie si voie buna. Odata cu trecerea timpului aici s-a dezvoltat o adevarata oaza turistica care concureaza cu succes cu statiunile renumite din alte zone ale tarii. Statiunea Baisoara este renumita pentru peisajele incredibil de frumoase pe care le ofera.

De ce este atat de speciala Baisoara


Statiunea Baisoara este situata in comuna cu acelasi nume, evident din judetul Cluj. Din cadrul statiunii se poate observa cu usurinta o priveliste larga catre Campia Transilvaniei. Tot de la Baisoara se poate observa foarte bine si renumitul obiectiv turistic Cheile Turzii.


Atunci cand cerul este senin si conditile meteo sunt foarte bune, de la Baisoara se pot observa obiective turistice extrem de indepartate, precum: Muntii Maramuresului, Muntii Parang, Muntii Harghita, Ciucas si chiar si Retezatul. Dat fiind minunatiile care se gasesc la fata locului si peisajele care se pot observa de la Baisoara, putem spune ca locul este unul cu totul aparte, nu doar in Transilvania ci in toata tara.

Cum putem ajunge la Baisoara

Accesul in statiune se poate face extrem de usor, cu masina. Drumul pana acolo este modernizat si se prezinta in conditii foarte bune. Distanta rutiera din orasul Cluj – Napoca si pana in statiune este de 60 km. Odata ajunsi in statiune putem sa plecam pe alte 3 drumuri care duc in directii diferite.  Un drum duce in Valea Vadului, altul urca pana la Vf. Muntele Mare si unul coboara pana in Muntele Baisorii. Cel mai mare numar de turisti se inregistreaza in fiecare iarna si la fiecare sfarsit de saptamana, dar asta nu inseamna ca pe perioada verii statiunea este pustie. Iarna exista mai multe autobuze care duc turistii pana in statiune.

Ce putem face la Baisoara

De indata ce am ajuns in acest loc minunat, putem incepe o multime de activitati interesante, captivante si foarte placute. Cea mai practicata activitate este schiatul. Apoi urmeaza si alte sporturi specifice anotimpului rece. In zona se pot face mai multe drumetii, alpinism, ciclism montan, parapanta si multe altele.

Citeste mai departe aici .

Comentarii