Cheile Turzii – cel mai important obiectiv turistic din Cluj

Cheile Turzii reprezinta cel mai important punct turistic din judetul Cluj. Obiectivul se afla la aproximativ 6 km la Vest de municipiul Turda. In cadrul acestui peisaj se afla si o arie naturala protejata. Gratie formei sale, zona Cheile Turzii este preferata de alpinisti. Acest lucru se intampla si datorita faptului ca ei ajung relativ usor cu echipamentul in zona. Aici se tin in fiecare an foarte multe concursuri de acest gen. Intre timp, in zona au aparut foarte multe case de vacanta menite sa-i gazduiasca pe turistii dornici de aventura.

Cheile Turzii – caracteristici

Cheile Turzii s-au format datorita erodarii rocilor de calcar. Obiectivul se intinde pe o suprafata de 324 ha.  Cheile Turzii au o lungime de aproximativ 1300 m. si o inaltime de pana la 200 m.


 Cheile Turzii se remarca datorita unui peisaj salbatic. De asemenea, aici sunt peste 1000 de specii de plante, foarte multe animale si fluturi, unele dintre ele fiind unicat. Aceste chei sunt strabatute de paraul Hasdate.

Date biogeografice – Cheile Turzii

Printre multitudinea de plante care se gasesc aici, putem observa si planta denumita Piciorul Cososului. Totodata din flora existenta in Cheile Turzii, enumeram si:  omagul, stanjenelul violaceul, vulturica, scorusul argintiu si usturoiul salbatic.

Citeste mai departe aici

Comentarii