Totul despre Castelul Banffy


Castelul Banffy este un obiectiv extrem de important din Transilvania. Anumiti istorici sunt de parere ca este la fel de important precum Castelul Corvinilor de la Hunedoara ( aflat de asemenea tot in Transilvania ). Castelul Banffy se afla la 25 km de orasul Cluj – Napoca si este un principal punct de atractie pentru turistii care viziteaza Clujul.

Castelul Banffy – scurt istoric

Castelul Banffy este atestat documentar inca din secolul 14. In acest sens, in anul 1387, cladirea si terenurile din zona au intrat in posesia familiei Banffy, de acolo si denumirea de Castelul Banffy.


In anul 1680 se descopera ca aici exista anumite fortificatii de natura militara. Intre anii 1740 si 1750, Castelul Banffy sufera anumite modificari, astfel acesta a fost refacut in stilul baroc. In anul 1944, in cadrul Castelului Banffy era amenajat un spital militar.


DIn pacate la finele celui de-al Doilea Razboi Mondial, soldatii nazisti au distrus cam tot ce au gasit prin castel ( biblioteca, toata galeria de tablouri si mobilierul ), practic au parjolit tot castelul.

Citeste mai departe aici

Deschis turistilor cu taxa de vizitare.

Comentarii