Barajul Frumoasa

Barajul Frumoasa se afla in judetul Harghita. Acesta a fost creat cu o dubla utilizare: pentru a asigura alimentarea cu apă potabilă şi industrială a municipiului Miercurea Ciuc si pentru a putea fi folosit in cazul unor viituri.


Lucrarile au inceput in anul 1980 si au fost terminate sase ani mai tarziu, in 1986. Barajul Frumoasa este realizat din umpluturi cu prisme de rezistenţă din balast realizat din materiale locale şi nucleu central de argilă. Barajul are o înălţime de 38 de metri si retine un volum de peste 10 milioane de metri cubi de apă.


Zona din apropierea barajului este cunoscuta pentru pescuit. In apele lacului Frumoasa  sunt diverse specii de pesti cum ar fi: biban, caras, clean, crap românesc, păstrăv de lac, plătică, salău si somn. Pescuitul este posibil doar cu permis de pescuit sau taxa/zi.


In apropiere s-au construit foarte multe pensiuni si case de vacanta devenind astfel o zona turistica destul de bine dezvoltata. Turistii care aleg sa vina la Barajul Frumoasa se pot relaxa intr-o zona linistita si superba, pot face diverse trasee turistice.

Barajul Frumoasa - deschis turistilor fara taxa de vizitare
Lacul  Frumoasa - permis de pescuit sau taxa/zi

Comentarii