Cascada Cailor




Cascada Cailor se afla in apropierea statiunii turistice Borsa. Este una dintre cele mai frumoase cascade din Romania, formata pe versantul nordic al Muntilor Rodnei,



Datorita frumusetii sale, la Cascada Cailor vin anual mii de turisti din toate colturile tarii si din strainatate.



Cascada Cailor este cea mai inalta cadere de apa din tara avand o inaltime de 80 m repartizata pe mai multe trepte, cea mai inalta dintre acestea avand 18 m.



Legenda Cascadei Cailor


Cu mult timp in urma, oamenii duceau hargheliile de cai la pascut in apropiera cascadei datorita pasunilor vaste. Acea zona montana era frecventata insa si de ursi in cautarea hranei. Conform legendei, caii s-au speriat, au cazut in gol si au murit iar astfel caderea de apa a primit numele de Cascada Cailor.




Turistii pot ajunge la Cascada Cailor de la Complexul Turistic Borsa sau de pe creasta muntilor Rodnei. Cei care urca dinspre Complex o pot face pe jos, pe traseu marcat cu triunghi rosu (2 - 3h) sau urcand cu telescaunul si apoi continuand pe jos 1 km. Cea de-a doua optiune permite vizitarea cascadei inclusiv iarna, cand intreaga cadere de apa este inghetata.




Ultima cursa a telescaunului este la ora 17.00, daca nu ajungeti pana la aceasta ora la capatul superior al telescaunului, riscati sa ramaneti pe munte sau veti fi nevoiti sa coborati pe jos la baza muntelui.

Deschis turistilor fara taxa de vizitare.

Comentarii