Muzeul bivolului de la Mera – unic in Europa



Muzeul bivolului se afla foarte aproape de Cluj – Napoca. Obiectivul este situat in satul Mera din comuna Baciu, evident din judetul Cluj. Muzeul bivolului a fost deschis la data de 23 mai 2009 si este sub patronajul fundatiei Primula. Muzeul este amplasat in cladirea ce a apartinut scolii si este la aproximativ 50 m de centrul satului Mera. Acest super muzeu a luat fiinta gratie unui exceptional profesor de biologie, Varga Gyorgy, pe numele sau. Stimabilul profesor de biologie a avut initiativa infintarii acestui muzeu, iar de acolo a mai fost doar un singur pas.


Muzeul bivolului – patrimoniu

Spre deosebire de celelalte muzee extrem de cunoscute acesta este unul mai putin celebru. Asta si din cauza ca este considerat un obiectiv relativ nou. Chiar daca nu este extrem de cunoscut, muzeul bivolului gazduieste un numar impresionant de exemplare. Mai exact, este vorba de aproximativ 1000 de exemplare care ilustreaza cresterea si exploatarea bivolilor. La muzeul bivolului mai putem descoperi absolut toate obiectele aferente unei gospadarii cu bivoli din Transilvania. Pe langa frumoasele obiecte de la muzeu, vizitatorii pot vedea mai multe fotografii si harti care simbolizeaza perfect aceasta indeletnicire. Fie ca este vorba despre exponate sau doar de fotografii, toate au o valoare inestimabila.

 Cum se poate ajunge la muzeul bivolului

Muzeul este foarte aproape de orasul Cluj – Napoca ( o distanta de aproximativ 20 km. ). Datorita acestui lucru, la muzeu se poate ajunge extrem de usor. Parcurgerea traseului se poate face exclusiv pe cale rutiera. Drumul pana la muzeul bivolului este unul extrem de bun si amenajat corespunzator.  Exista si un autobuz special care face legatura intre orasul Cluj – Napoca si satul Mera.

 De ce merita vizitat muzeul bivolului

Acest superb muzeu se afla chiar in centrul unui sat pitoresc din Transilvania. De altfel, in interiorul muzeului se afla o multime de exponate care intruchipeaza satul transilvanean, mestesugurile, indeletnicirile oamenilor si bineinteles traditia satului transilvanean.

 Citeste mai departe aici.

Comentarii