Cheile Bicazului



Cheile Bicazului reprezinta o zona geografica situata in partea centrala a Muntilor Hasmas, in nord-estul tarii in judetele Neamt si Harghita


Cheile, avand o lungime de 8 km, se intind intre statiunea Lacu Rosu si satul Bicazul Ardelean.



Cheile Bicazului fac parte din Parcul National Cheile Bicazului – Hasmas ce are ca arii protejate: Lacul Rosu, Cheile Bicazului, Cheile Sugaului, Hasmasul Mare - Piatra Singuratica si Hasmasul Negru.



Drumul care strabate Cheile Bicazului este plin de serpentine de o rara frumusete, iar pe peretii imensi de calcar ai stancilor se ascund pesteri (Pestera Neagra si Pestera Cascada) si avene (Licas si Avenul cu Trei Intrari).



Pe unele stanci din Cheile Bicazului sunt trasee pentru practicarea alpinismului de catre profesionisti.


Vegetatia parcului Cheile Bicazului – Hasmas este formata in proportie de 95% din paduri de molid care imbraca versantii masivului Hasmas. Mai intalnim paduri de rasinoase cu fag, pajisti montane intinse, varfuri cu vegetatie subalpina sau specifica dar si multe raritati floristice.



Fauna parcului Cheile Bicazului – Hasmas cuprinde o varietate de specii rare, verigi importante pentru existenta unui ecosistem echilibrat, si anume: amfibieni si reptile ca broasca cu burta galbena, broasca mare de lac, tritonul de munte, tritonul carpatic, tritonul cu creasta, salamandra, broasca raioasa, broasca roşie de munte, soparla de munte, vipera comuna, sarpele de alun, pasari ca fluturasul de stanca, ciocanitoarea de munte, presura de munte, corbul, cocosul de munte, huhurezul mare, acvila de munte si mamifere, cerbul carpatin, capra neagra, ursul, râsul, lupul.



Cheile Bicazului reprezinta una dintre cele mai atragatoare zone turistice din tara. Indiferent de anotimp, Cheile Bicazului sunt un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat daca sunteti in zona.

  
Deschis turistilor fara taxa de vizitare.

Comentarii