Manastirea Mihai Voda din Turda

Manastirea Mihai Voda este situata relativ aproape de Cluj  – Napoca, mai exact in municipiul Turda. Lacasul de cult a luat nastere in anul 2002. Initiativa infintarii acestui lacas a apartinut lui Bartolomeu Anania. Manastirea Mihai Voda este situata in Turda, mai exact pe strada Bogata, la numarul 5. Manastirea Mihai Voda poarta hramul Sfintiilor Arhangheli Miail si Gavril. Stilul in care este formata manastirea este unul arhitectonic. Lacasul de cult este unul preponderent de maici.

Totul despre Manastirea Mihai Voda din Turda

Manastirea Mihai Voda a fost construita intr-un stil bizantin. La prima vedere, aceasta pare o copie fidela a manastirii cu acelasi nume din Bucuresti, ctitorita in cinstea lui Mihai Viteazul. Manastirea Mihai Voda este un lacas de cult clasic. Pe lanaga biserica in sine, i s-au mai adaugat inca un corp de chilii si o staretie. Toate acesatea au devenit incetul cu incetul, un loc in care pelerinii se simt foarte bine si an de an aici vin mii de credinciosi de prin toate colturile tarii. Manastirea Mihai Voda este una dintre cele mai importante si marete lacase de cult din Transilvania. Astfel, cei care doresc sa viziteze manastirea, pot face si alte drumetii, deoarece zona in care se afla situata manastirea este imprejmuita de importante obiective turistice.

  

De ce este indicat sa faceti o viziata la Manastirea Mihai Voda din Turda

O vizita la manastire este intotdeauna bine – venita. Manastirea este locul unde fiecare dintre noi ne reculegem si ne regasim pe noi insine. La noi in Transilvania manastirile sunt cu totul speciale, in sensul ca sunt putin diferite fata de cele din restul tarii. Adica au acel farmec aparte si par mult mai primitoare, mult mai apropiate de credinciosi. O vizita la Manastirea Mihai Voda din Turda este echivalentul unei iesiri in natura sau echivalentul unei cure de aer proaspat chiar foarte aproape de Cluj – Napoca.


Citeste mai departe aici

Comentarii