Cetatea Rasnov


Cetatea Rasnov este un ansamblu fortificat situat in orasul Rasnov, judetul Brasov.



Cetatea Rasnov s-a numit Cetate Taraneasca datorita faptului ca principala ocupatie a constructorilor era agricultura.


Prima mentiune a cetatii dateaza din anul 1335, cu ocazia unei noi navaliri a tatarilor cand a fost pustiita din nou Tara Barsei, in afara de cetatea de pe Tampa si Cetatea Rasnovului care au pramas necucerite.


Cetatea Rasnov are un stil arhitectonic simplu, apropiat de constructia caselor obisnuite, adaptat cerintelor de fortificare, aerul medieval pastrandu-se si acum dupa 500 de ani de existenta.

Cetatea este alcatuita dintr-o incinta exterioara amplasata in fata zidului estic al cetatii, marginita de un zid fortificat si dotat cu un turn patrat si dintr-o incinta interioara care este inconjurata de zidurile si turnurile cetatii.




Curtea interioara a cetatii este brazdata de carari inguste, din piatra. In interiorul incintei se pastreaza ruinele a peste 30 de case menite sa-i adaposteasca pe locuitorii asezarii sau bunurile acestora.


In interiorul cetatii turistii pot vizita muzeul de arta feudal in care sunt expuse armuri, mobilier de epoca, arme dar si porturi specifice acelor vremuri.

Daca va aflati prin apropiere, fie doar si in trecere, nu ezitati sa vizitati acest obiectiv turistic plin de istorie.


Deschis turistilor cu taxa de vizitare.

Comentarii