Manastirea Sfanta Treime Soporu de Campie

Manastirea Soporu de Campie mai este cunoscuta si sub denumirea de Manastirea Sfanta Treime Soporu de Campie. Denumirea de Soporu de Campie, vine de la faptul ca lacasul de cult este situat chiar in satul Soporu de Campie. Aceasta manastire se deosebeste de celelalte prin frumusetea si arhitectura ei.

Istoria de la Manastirea Soporu de Campie

Manastirea Sfanta Treime este una dintre manastirile care au cei mai putini calugari. Asta si din pricina faptului ca se afla la o distanta de  aproximativ 50 km de Cluj – Napoca, intr-un loc mai retras si nu este foarte cunoscuta. Manastirea Soporu de Campie poarta hramul Sfanta Treime. Accesul pana la lacasul de cult este destul de facil. Astfel, cei care doresc sa faca o vizita acestei frumoase manastiri se pot considera fericiti. La manastire se poate ajunge doar pe cale rutiera. Mai exact pe drumul judetean 150, care face legatura intre Campia Turzii si Soporu de Campie. Manastirea Soporu de Campie se afla la o distanta foarte mica de drumul principal, aproximativ 200 m.


Staretul lacasului de cult este protos. Irineu Panes. Adresa exacta a manastrii este: sat Soporu de Campie, comuna Frata din judetul Cluj. Manastirea Soporu de Campie este un lacas de cult inchinat Sfintei Treimi. Aceasta manastire a fost ridicata in anul 1992. De aici se poate deduce ca nu este un lacas de cult vechi. Parintele Nicolae Pasca este primul care a inceput lucrul si demersurile pentru constructia acestui asezamant. Tot preotul Nicolae Pasca este si ctitorul manastirii. Manastirea Soporu de Campie este un lacas de cult exclusiv pentru calugari.


Lacasul de cult este asezat pe un deal. Astfel, cei care trec pragul acestei manastiri se pot bucura de un peisaj absolut superb. Manastirea Sftanta Treime este considerata un asezamant unde credinciosii vin sa se regaseasca, sa se roage si sa fie fermecati de locul unde este manastirea. Din pacate, manastirea nu are foarte multi vizitatori, dar poate chiar asta face sa fie cu totul speciala in inimile localnicilor si turistilor care au vizitat-o.

Citeste mai departe aici.

Comentarii