Manastirea Sfantul Stefan Voda din judetul Cluj

Manastirea Sfantul Stefan Voda Vad este situata intr-un loc desprins parca din peisajele de basm. La fel ca multe altele, si acest lacas de cult este in judetul Cluj. De altfel, intreg judetul Cluj este intesat de tot felul de manastiri care mai de care mai frumoase. Majoritatea sunt asezate in locuri superbe. Astfel, nu de putine ori, credinciosii devin turisti si turistii devin mult mai credinciosi. Este o combinatie extrem de buna.

Istoria de la Manastirea Sfantul Stefan Voda

Manastirea Sfantul Stefan Voda se afla asezata in satul Vad din comuna cu acelasi nume. Satul Vad este la o distanta de 12 km. de municipiul Dej. Deci, Manastirea Sfantul Stefan Voda este situata relativ aproape de orasul Cluj – Napoca. Se spune ca in perioada dintre secolele 14 si 16 pe acest loc a fost o alta manastire. Acel lacas de cult a fost sustinut chiar de catre voievodul Moldovei, Stefan cel Mare si de fiul sau, Petru Rares.


Manastirea Sfantul Stefan Voda purta hramul Adormirea Maicii Domnului si are un plan triconc moldovenesc. Manastirea Sfantul Stefan Voda se remarca si prin prisma faptului ca la vest este prelungita printr-un pronaos. In cadrul acestui lacas de cult se pot remarca foarte bine ferestrele gotice si portalul dinspre vest.


In ziua de azi, Manastirea Sfantul Stefan Voda poarta hramul Sf. Stefan Voda. Acest hram a fost dat de catre Arhiepiscopia Vadului Fealeacului si Clujului. Locul unde se afla asezata manastirea este unul superb din toate punctele de vedere. Cei care vin la acest lacas de cult sunt din ce in ce mai multi de la an la an. Majoritatea celor care viziteaza Manastirea Sfantul Stefan Voda raman impresionati atat de manastire cat si de peisaj. Judetul Cluj este cunoscut pentru peisajele si manastirile superbe pe care le are in patrimoniu. Si orasul Cluj – Napoca este cunoscut drept cel mai frumos oras din tara noastra. Asadar, aveti nenumarate motive sa faceti o vizita in cele mai frumoase locuri din tara.
Citeste mai departe aici

Comentarii